Plast – ett stort problem

Att plast är ett problem har inte undgått någon. Det skräpar ned våra hav och vår natur. Sedan tidigare arbetar vi med att minimera storlekar på förpackningar och vi använder inte plast som packmaterial. Under en lunchpromenad i skogen fick vi helt plötsligt syn på en tom gelsförpackning. Någon hade använt den och sedan slängt eller tappat den. Det var inte roligt att se men det fick oss att fundera kring om vi kunde göra något bättre även med gels för att minska plasten och nedskräpningen!

Plastbanta gels

Tidigare hade vi enbart gels i portionsförpackningar men nu har vi tagit fram gels i flaska med pump. Varje flaska innehåller hela 1200 ml gels och du kan enkelt fylla över i en mindre flaska eller återfyllbar förpackning innan tävling eller träning. När flaskan är tom lämnar du den till återvinningen. Pumpflaskan levereras med en återfyllbar förpackning som du kan använda om och om igen.

Ekonomiskt

En positiv bieffekt för dig som kund är att det är väldigt mycket billigare att använda gel från flaska än den styckeförpackade. Med andra ord är det bra både för dig och för miljön!