D-Vitamin

Kapseln är vegetabilisk.

D-vitamin bidrar till ett normalt fungerande immunsystem och bidrar till underhåll av

  • En normal muskelfunktion.
  • Normalt skelett och tänder.
  • En fungerande celldelning.

D-vitamin bidrar också till ett normalt upptag av kalcium och fosfor.

120 Veg.kap.
D-vitamin utvinns ur fett från fårull.

D-vitamin reglerar kalkbalansen i skelett och tänder.
Brist på D-vitamin kan orsaka rakit, ”engelska sjukan”, hos barn, vilket visar sig som mjukt och missformat skelett, och benuppmjukning, osteomalaci, hos vuxna. D-vitamin är ett av de få vitaminer vi riskerar att få för lite av och vissa grupper kan därför behöva tillskott.

Personer med hög träningsintensitet eller hög stressnivå bränner generellt mer vitaminer och mineraler. Även rökning och alkohol är vitaminätare.

Vi får i oss vitaminet på två sätt: dels via maten, dels bildas D-vitamin i huden när vi är ute i solen. I Sverige är solljuset inte tillräckligt starkt under vinterhalvåret, därför behöver vi mer oralt tillskott av D-vitamin än dem som bor på sydligare breddgrader. Vegetarisk kost är fattig på D-vitamin. Risk för brist på D-vitamin har de som inte äter fisk eller mjölkprodukter samt personer med dåligt fettupptag och överviktiga.

REKOMMENDERAD DAGLIG DOS: 1 kapsel per dag i samband med måltid

DAGLIG DOS: D-Vitamin 50 mcg 2000 IE    (1000 %RDI)

INGREDIENSER: Cellulosa, Kolekalciferol(D3), Kiseldioxid.
Hydroxipropylmetylcellulosa i kapselskal.

Förvaras oåtkomligt för barn. 
Kostillskott bör inte användas som alternativ till en varierad kost.
Rekommenderat dagligt intag bör ej överskridas.