Topp 5- Prestationshöjare för cyklister

Snart drar cykelsäsongen igång på riktigt! Är du laddad?

För att göra det enkelt för dig har vi skapat en topplista med de populäraste bästsäljarna för cyklister. Både klassiska tillskott men även en ny uppstickare finns med på topplistan.

1 Beetspeed – Vår bästsäljare

Beetspeed är vår mest populära produkt just nu. BeetSpeed består av en helt unik formula av rödbetspulver (naturligt rikt på nitrat) samt extra tillsatt nitrat i kapselform. Nitrat omvandlas i kroppen till nitrit vilket påverkar kroppens syreupptagningsförmåga. Ett måste för konditionsidrottare.

2 Sportdryck – Gammal klassiker

Sportdryck har under många års tid använts som prestationshöjare för cyklister. Uttorkning samt brist på kolhydrater är två av de viktigaste orsakerna till trötthet i samband med uthållighetsträning. Att tillföra sportdryck till kroppen före samt under träning/tävling är ett enkelt sätt att se till att kroppen har tillgång till kolhydrater och elektrolyter. Vi har en mix av kolhydrater i våra sportdrycker. Detta har i ett flertal studier visat sig vara det bästa för upptaget. Sportdryck finns i flera olika goda smaker.

3 Magnesium – För elektrolytbalansen

Magnesium är ett av de viktigaste mineralämnena för oss människor. Varenda cell i kroppen kräver rätt mängd för att kunna fungera optimalt.Magnesium bidrar till minskad trötthet och utmattning och elektrolytbalans. En rubbad elektrolytbalans kan leda till kramp och trötthet.

4 Energi gels- För snabb energi

Energigels är en kolhydrat-elektrolytlösning som bidrar till att bibehålla uthållighetsprestationen under långvarig uthållighetsträning samt förbättrar vattenupptaget vid fysisk träning. Att tömma kolhydratdepåerna i kroppen är en av de vanligaste anledningarna till trötthet. Förutom att se till att kolhydratdepåerna är fyllda är det allmän känt att extra kolhydrater innan och under en tuff prestation förbättrar tider och resultat.

5 Koffeintabletter – För ökad uthållighet och prestation

Koffein bidrar till ökad uthållighet, ökad prestation samt minskad upplevd trötthet under långvarig träning. Koffein bidrar även till att upprätthålla god kondition och fysisk och mental kapacitet.